Kuhinja molekula

Kuhinja Molekula

Otkrijte svijet molekularne gastronomije kroz radionicu Kuhinja molekula. Ova radionica spaja znanost i kulinarstvo u jedinstveno i nezaboravno iskustvo! Idealna za sve uzraste, uključujući osnovnoškolce, srednjoškolce, odrasle, i roditelje s djecom, koji žele dublje razumjeti kemijske i fizikalne procese koji stoje iza moderne kulinarske umjetnosti.

Na ovoj radionici nećete samo kuhati – naučit ćete kako znanstveni principi mogu transformirati hranu u nešto zaista spektakularno. Istražit ćemo neke od tehnike molekularne gastronomije poput sferifikacije, gelifikacije, sous videa, dimljenja, destilacija, emulzifikacije i pjenica, te kako koristiti ove tehnike za stvaranje nevjerojatnih okusa i tekstura.

Cilj programa je pružiti sudionicima temeljno razumijevanje znanstvenih koncepata koji se koriste u molekularnoj gastronomiji, kao i praktične vještine koje mogu primijeniti u vlastitoj kuhinji. Kroz niz interaktivnih zadataka, sudionici će naučiti kako koristiti alate i sastojke poput agar-agara, tekućeg dušika i lecitina, kako bi stvorili neobična i inovativna jela.

Program traje dva sata, a broj a broj sudionika je ograničen na 6 osoba ili 3 djece i 3 roditelja, kako bismo osigurali kvalitetno iskustvo.