Znanost iza tijesta radionica za male i velike istraživače okusa

Jeste li znali da iza savršenog tijesta stoje prava mala čuda kemije i fizike?


Kroz niz zabavnih eksperimenata i vlastitu izradu tijesta, otkrijte zajedno s djetetom (malim ili velikim) kako brašno, voda, sol i miješanje utječu na teksturu i okus tijesta.

U ovoj radionici postajete pravi znanstveno-kulinarski tim: važete, mjerite, mijesite, pečete i učite kako nastaje gluten, zašto se tijesto diže i što se događa kad sol pretjerate (ili zaboravite!).


Za kraj, iz pećnice izlazi vaš vlastiti optimizirani proizvod kao rezultat vašeg istraživanja.
Idealno za roditelje i djecu (predškolski do srednjoškolski uzrast), ali i sve odrasle koji vole znanost i miris svježe pečenog tijesta!
👉 Prijavi se i otkrij kako znanost miriše kad se ispeče.

Što ćete naučiti na našoj radionici?

  • Razumjeti proces izrade tijesta: uloga sastojaka i omjeri.
  • Istražiti različite tehnike mijesenja i dizanja tijesta.
  • Prepoznati svojstva dobrog tijesta i savladati mjerenja tih svojstava.
  • Savladati osnovne tehnike rukovanja tijestom i jednostavnim spravama u kuhinji
  • Izraditi vlastito tijesto i optimizirati recept kroz eksperimentiranje.

Kome je radionica namijenjena?

  • radionica je prvenstveno namijenjena djeci i roditeljima koji žele zajednički istraživati, učiti i zabaviti se
  • radionice su namijenjene svima koje interesiraju tijesta i znanost, a nemaju puno iskustva u istom
  • dobno su namijenjene svima od 6 godina, pa nadalje

Termin održavanja:

6. 12. 15 – 18 sati (predškolarci, osnovci + roditelji (djedovi, bake, tete, stričevi…)

Što je sve uključeno u cijenu?

  • 3 sata aktivnog programa; brošura s protokolima, receptima i mjestima za vaše bilješke; sva radna oprema i potrošni materijal; priznanje za sudjelovanje na radionici; bezalkoholno piće; dva voditelja koja su cijelo vrijeme trajanja radionice s vama
  • cijena: 50 EUR za par: roditelj + dijete

Što treba ponijeti:

  • ugodnu obuću i odjeću koju nije šteta zaprljati
  • za slučaj da ostane išta jestivog ili da ne stignete ispeći Vaše tijesto, ponesite praznu posudu (volumen 1-2 L)

Specifični uvjeti prodaje:

Plaćanje se vrši po izdanom računu! Mjesto na radionici smatra se rezerviranim tek po uplati cjelokupnog iznosa.

Kako se prijaviti:

Znanost iza tijesta – Fill out form