Laboratorij okusa

Laboratorij Okusa

Zakoračite u svijet laboratorija Okusa – jedinstvena radionica koji vam neće pokazati kako kuhati, već će vam pomoći razumjeti znanost koja se krije iza svakodnevnih kulinarskih tehnika. Idealan za osnovnoškolce, srednjoškolce, odrasle, kao i za roditelje koji žele s djecom istražiti znanstvene tajne hrane!

Laboratorij Okusa organiziramo kao jednokratnu radionicu. Na upit možemo organizirati niz od 3-5 radionica. Tijekom radionice ćete otkriti zašto biskvit ponekad padne, što su emulzije i kako kemijske reakcije utječu na okus i izgled hrane.

Cilj programa je kroz praktične kuharske zadatke omogućiti sudionicima da razumiju osnovne fizikalno-kemijske koncepte povezane s pripremom, obradom i percepcijom hrane. Kroz eksperimente ćemo mjeriti i analizirati fenomene poput emulzija, promjena pri termičkoj obradi hrane, te učinke različitih reakcija koje se odvijaju u kuhinji.

Program traje dva sata, a broj sudionika je ograničen na 6 osoba ili 3 djece i 3 roditelja, kako bismo osigurali kvalitetno iskustvo.